Russell Crowe devine Noe într-un film despre ecologie

55

Actorul australian Russell Crowe va interpreta rolul principal în filmul Noe, regizat de Darren Aronofsky, care va spune povestea personajului biblic omonim. Criticii cred că regizorul se va axa mai mult pe latura ecologistă a povestirii.

Povestirea biblică a lui Noe se găseşte în cartea Geneza. Intriga povestirii este decizia lui Dumnezeu de a distruge lumea prin potop, din cauza răutăţii de pe Pământ, iar Noe primeşte o misiune specială, şi anume de a construi o arcă, pentru a salva oamenii credincioşi de la moarte.

În abordarea regizorului Darren Aronofsky, Noe este un bărbat care iubeşte Pământul şi toate creaturile sale, dar este dezamăgit de felul în care oamenii au tratat planeta.

Cu toate că regizorul a afirmat că va respecta informaţiile biblice, există voci critice care consideră că Aronofsky va accentua mai mult aspectele de mediu, decât implicaţiile spirituale. În sprijinul lor, criticii folosesc o afirmaţie a regizorului din 2008, înainte de a finaliza scrierea scenariului, conform site-ului Christian Post.

„Cred că subiectul este actual din cauza apocalipsei ecologice, care mă preocupă personal în aceste momente. […] Noe a fost primul ecologist şi este un personaj interesant. Nu cred că aceasta este o povestire religioasă", a declarat Aronofsky, pentru site-ul SlashFilm.com.

Actorul Russell Crowe a câştigat, în 2001, premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru prestaţia din  The Gladiator şi a fost nominalizat de 2 ori la premiile Academiei americane pentru rolurile din The Insider şi A Beautiful Mind. Regizorul, scenaristul şi producătorul american Darren Aronofsky a devenit celebru datorită filmelor Requiem for a Dream şi Black Swan.

Lungmetrajul Noe va fi lansat pe marile ecrane pe 28 martie 2014.