Singapore: Pastorul unei megabiserici, condamnat pentru fraudă

381

Fondatorul și pastorul unei megabiserici din Singapore a fost condamnat oficial pentru fraudă, după ce a folosit 18 milioane de dolari din fondurile bisericii pentru a finanţa cariera de cântăreaţă a soţiei sale.

Pastorul Kong Hee, de la City Harvest Church, a fost arestat alături de alţi patru membri din conducerea bisericii. Biserica este una dintre cele mai mari din Singapore, cu un număr de aproximativ 30.000 de membri.

Soţia pastorului nu a fost arestată, dar i s-a revocat statutul de membru executiv din cadrul comitetului bisericii. Înainte de acest eveniment, soţia pastorului declarase pentru presa din Singapore că plănuia să își folosească statutul de star rock pentru a răspândi Cuvântul lui Dumnezeu.

Profesorul Mark Yuen Teen de la Academia de Stiinţe Economice din Singapore a declarat pentru Channel News Asia că unul dintre motivele pentru care frauda a ajuns la o sumă atât de mare se datorează faptului că biserica a acordat prea multă putere pastorului și soţiei sale.

Ei au devenit celebri în ţară din 2001, de când au pus bazele bisericii, iar mulţi dintre enoriași continuă să îi susţină în ciuda acuzaţiilor.