Sondaj: tragediile îi fac pe americani credincioşi şi generoşi

106

După un dezastru natural, majoritatea americanilor recunosc că se gândesc la Dumnezeu, se roagă pentru semenii lor şi aleg să facă donaţii asociaţiilor caritabile creştine, mai degrabă decât celor seculare, arată un sondaj de opinie realizat de Life Way Research.

Aproape şase din zece americani (57%) sunt de acord cu afirmaţia că, în situaţia unui dezastru natural, aplecarea lor spre Dumnezeu creşte. Profilul americanului care confirmă această declaraţie este o femeie cu studii superioare, care frecventează biserica cel puţin săptămânal şi care locuieşte în sudul Statelor Unite (statele din aşa numita centură biblică), unde procentul este peste medie, 62%.

La întrebarea „Care este opinia ta despre Dumnezeu vizavi de suferinţa aparent nedreaptă?", 33% dintre cei intervievaţi au declarat că au încredere mai mare în Dumnezeu, 25% se declară confuzi, 16% recunosc că nu se gândesc la Dumnezeu atunci, iar 11% se întreabă dacă lui Dumnezeu îi pasă de ceea ce se întâmplă.

Aproape 51% nu cred că o rugăciune poate abate un dezastru natural, dar în situaţia în care acesta are loc, 56% dintre americani ar dona bani sau bunuri unei organizaţii caritabile creştine decât uneia seculare.