SUA: Sentimentul anti-creştin creşte într-un ritm îngrijorător

123

În doar un an, ostilitatea faţă de creştinii americani a crescut într-un ritm alarmant, arată un sondaj recent al Family Research Council şi Liberty Institute.

Numărul cazurilor de ostilitate şi sentiment anti-creştin, în Statele Unite, s-a dublat în decurs de doar un an. Un sondaj efectuat anul trecut a numărat 600 de cazuri, iar anul acesta, 1.200 de cazuri, potrivit lui Jeff Mateer de la The Liberty Institute.

Într-un asemenea caz a fost implicată o studentă, Audrey Jarvis, căreia i s-a cerut să nu poarte un crucifix, sau să îl ascundă, pentru a nu-i ofensa pe cei din jur. În urma unor dispute în instanţă, colegiul a emis scuze, notează cbn.com.

Un alt caz este cel al lui Phillip Monk. Deși îi cunoștea opţiunea religioasă, superioara lui, angajată într-o relaţie homosexuală, l-a întrebat care este părerea sa despre căsătoriile între homosexuali. Acesta a refuzat să răspundă deoarece și-a dat seama de intenţia ei de a provoca o dispută care ar fi putut să-l coste locul de muncă. Într-o situaţie similară s-a aflat şi Craig James, care a fost concediat după doar o oră pentru o afirmaţie făcută cu 15 luni în urmă referitoare la căsătoriile între homosexuali, într-o dezbatere politică. Liberty Institute se luptă pentru ca Craig James să fie din nou admis în postul său.

În ciuda faptului că libertatea religioasă este garantată prin constituţie, creştinii sunt din ce în ce mai des victimele discriminării. Mateer subliniază faptul că este nevoie de creştini care să rămână loiali credinţei lor, în ciuda presiunilor, pentru ca în felul acesta să fie un exemplu pentru alţii care se află în situaţii asemănătoare. El a mai spus că ţinta lumii este aceea de a-L elimina pe Dumnezeu din viaţa publică a creştinilor, lucru care se va întâmpla dacă aceştia vor tăcea şi se vor conforma dorinţelor celor care au sentimente de ostilitate faţă de creştinism.