"Tăticul" e unul dintre liderii spirituali importanţi

227

Enoch Adeboye, supranumit „Tăticul" este unul dintre cei mai influenţi lideri spirituali ai lumii, despre care se spune că ar putea să adune la orice oră 1.000.000 de participanţi la serviciile religioase pe care le oficiază Biserica Creştină Mântuită a lui Dumnezeu, din Nigeria.

Adeboye este considerat drept un om umil, care se îmbracă foarte simplu. „Dacă ei [oamenii simpli] văd în tine pe cineva cu care ar putea să relaţioneze, le este mai simplu să te asculte", susţine pastorul nigerian. Conflictele dintre creştini şi musulmani nu au de-a face cu religia ci, în opinia sa, mai degrabă cu politica. „Unii politicieni aleg să folosească religia ca pe un instrument pentru propriile lor motive."

Adeboye păstoreşte o biserică penticostală al cărei număr de membri creşte foarte repede. Goodluck Jonathan, preşedintele Nigeriei, este doar una dintre personalităţile nigeriene care sunt membre în biserica „Tăticului". Publicaţia Newsweek l-a inclus pe Adeboye în lista celor 50 mai influenţi oameni ai lumii, în 2008.

Biserica Creştină Mântuită a fost fondată în 1952 şi, conform propriilor statistici, are peste 5.000.000 de membri în 140 de ţări ale lumii, notează edition.cnn.com.