Cele mai populare 10 predicţii apocaliptice din 2000 până în prezent

350

Pe măsură ce tehnologia a avansat, iar informaţia a circulat tot mai repede şi tot mai liberă, a crescut şi numărul teoriilor apocaliptice. Data de astăzi este cel mai recent semnal de alarmă cu privire la apocalipsă, deşi nimeni nu ştie cum anume va veni sfârşitul lumii. Iată o listă a celor mai populare scenarii privitoare la sfârşitul lumii din 2000 până în prezent.

Prima astfel de teorie a apărut în preajma anului 2000, moment de trecere din secolul 20 în secolul 21 şi prilej de speculaţii. Pe de o parte, cea mai mare teamă a fost de o apocalipsă tehnologică când schimbarea datei în 2000 ar fi urmat să declanşeze celebrul virus informatic care să distrugă bazele de date şi să paralizeze societatea occidentală, vulnerabilă în faţa panicii de a nu mai putea folosi lifturile, telefoane mobile sau calculatoare.

Pe de altă parte, speculaţiile porneau şi de afirmaţia lui Isaac Newton, din cartea „Observaţii asupra profeţiilor lui Daniel şi Apocalipsei Sfântului Ioan" că în 2000 va începe mileniul lui Iisus Hristos. Asta presupunea revenirea lui Mesia pe Pământ şi Ziua Judecăţii.

Aşteptarea apocalipsei, de data aceasta la nivel mai mic, a avut loc în acelaşi an, în Uganda. Credonia Mwerine şi Joseph Kibweteere foşti membri ai Bisericii Catolice, au creat o mişcare religioasă protestantă ai cărei membri, în total 778, s-au sinucis pentru că predicţia apocalipsei nu s-a împlinit. Totuşi, există suspiciunea că aceasta ar fi fost o ucidere în masă planificată de lideri.

Finalul anului 2000, mai exact 31 decembrue, a adus o altă teamă de apocalipsă, determinată de sfârşitul celui de-al doilea mileniu creştin, care ar fi fost de aşteptat să aducă numeroase schimbări.

În mai 2003, Nibiru (sau planeta X) ar fi trebuit să viziteze pentru prima dată Pământul, conform lui Nancy Lieder. Aceasta i-a dedicat şi o pagină web acestei planete, iar informaţia i-a parvenit de la extratereştrii din sistemul solar Zeta Reticuli. Aceştia i-au transmis mesajele printr-un implant în creier şi, potrivit teoriei, Nibiru ar fi trebuit să intre în sistemul nostru solar, să inverseze polii şi să distrugă astfel umanitatea. Nimic de acest fel nu s-a întâmplat nici în 2003, nici până în prezent.

În acelaşi an 2003, japonezii au anunţat un război, ce ar fi trebuit să distrugă Terra între 30 octombrie şi 29 noiembrie. Cel puţin aşa au crezut membrii cultului Aum Shinrikyo (actualmente Aleph).

Cinci ani mai târziu, în septembrie 2008, sfârşitul lumii a fost anunţat de existenţa lui LHC (Large Hadron Collider) – acceleratorul de particule de la CERN. Teoria spunea că activarea acestui accelerator de particule ar fi făcut ca electronii să atingă viteza luminii, iar Pământul ar fi fost înghiţit de găuri negre. N-a fost cazul, dar teoria a revenit în martie 2010, când acceleratorul a ajuns la energia maximă.

O alt sfârşit al lumii amânat a fost anunţat şi de Harold Camping, care a afirmat că, în mai 2010, Dumnezeu va coborî din cer şi va lua 3% din populaţia planetei în Rai. După ce nimic de acest fel nu s-a întâmplat în mai, Camping a schimbat data şi a făcut aceeaşi prevestire în octombrie. Şi în mai 2012. Şi din nou în luna octombrie. Ultrior, Camping şi-a cerut iertare pentru falsele preziceri şi n-a mai revenit.

În iunie 2012, José Luis de Jesús Miranda, care se declară antihristul, a estimat că economiile şi guvernele se vor prăbuşi. Desigur, salvarea ar fi venit de la el şi susţinătorii săi, care ar fi salvaţi dacă şi-ar tatua numărul 666 pe braţ.

În luna decembrie 2012, predicţiile legate de sfârşitul calendarului mayaş includ explozii solare, ciocniri cu asteroizi, alinierea planetelor şi inversarea polilor. Momentan, neo-zeelandezii care au intrat deja în ziua de 22 decembrie, anunţă că sfârşitul lumii nu a avut loc.