John Piper: Pastorii nu sunt infailibili, nici autoritate ultimă

264

Creștinii trebuie să se asigure mereu că pastorii și liderii bisericilor lor sunt în acord cu Biblia, afirmă renumitul teolog John Piper, subliniind faptul că pastorii nu trebuie trataţi nici ca infailibili, nici ca autoritate ultimă.

„Biblia este infailibilă și reprezintă autoritatea ultimă, nu pastorul sau prezbiterii. Nu trebuie să crezi tot ce spun ei fără să verifici”, a afirmat Piper în cadrul unei dezbateri.

Piper a explicat că în timp ce Biblia îi sfătuiește pe creștini să se supună autorităţii liderilor lor spirituali și încurajează respectul pentru rolul de pastor, acest lucru nu înseamnă că trebuie să accepte tot ce le spun liderii din bisericile lor ca fiind infailibil, scrie Christian Post. Din contră, subliniază el, Biblia îi prezintă pe creștinii care verifică mesajele liderilor lor prin studiu biblic într-o lumină extrem de favorabilă.

„Observăm din Faptele Apostolilor, capitolul 17, că bereenii erau mai nobili decât creștinii din Tesalonic pentru că verificau zilnic Scriptura pentru a vedea dacă lucrurile pe care li le spunea apostolul erau așa. Așadar, nu e greșit ca oamenii să-și iubească pastorul și să se supună autorităţii sale, dar în același timp să se asigure că ce spune și modul în care spune conduce la Scriptură şi coincide cu Scriptura”, a conchis Piper.