„Iadul” se întoarce la București – „the big four” ai muzicii heavy metal

65

Sâmbătă „iadul” are o adresă fixă, Romexpo. Aici vor urca pe scenă „the big four": Metallica, Megadeth, Anthrax și Slayer. În concertul similar din Sofia de miercuri, cele patru formaţii au interpretat în comun, pentru prima oară, piesa „Am I evil" (Sunt eu rău) a legendarei trupe britanice Diamond Head.

   

    De vineri până duminică Bucureștiul va găzdui evenimentul Sonisphere Festival în cadrul căruia unele dintre cele mai grele nume din rock și heavy metal vor cânta în faţa miilor de fani români. În fiecare din cele trei zile la Romexpo sunt programate câte 8 ore de spectacole.

    Prezenţa copiilor sub 12 ani nu este recomandată din pricina zgomotului foarte puternic iar accesul este cu desăvârșire interzis copiilor sub 7 ani din aceleași motive. Se preconizează un consum mare de alcool în zonă.

    În preajma concertului AC/DC, de acum mai bine de o lună pe internet, în presa scrisă și la TV au apărut diverse poziţii de critică la adresa „valului de influenţă satanică” ce se abate asupra României. S-a spus atunci că respectivul concert este un dezastru, un blestem căzut peste credincioșii români și s-a făcut un apel pentru luarea de poziţie împotriva evenimentului și a tendinţei. De data aceasta, nicio iniţitativă de felul acesta nu a apărut în presă, deși evenimentul reunește mult mai multe formaţii de heavy metal, unele dintre ele fiind cunoscute pentru explicitele influenţe satanice din muzica pe care o promovează.

    După AC/DC și Aerosmith, și cele 15 formaţii care concertează în acest weekend, la sfârșitul verii și în toamnă vor mai veni Iron Maiden și Guns'n Roses. Anul 2010 este anul în care cele mai multe formaţii de rock și heavy metal au susţinut concerte în România.

Concertul din Sofia – cele patru formaţii interpretează piesa Am I evil