Ministerul israelian de Interne nu mai acceptă plăţi în timpul Sabatului

10

Ministrul israelian de Interne, Eli Yishai a ordonat departamentului IT din cadrul ministerului să reprogrameze serviciul de plăţi online pentru ca oamenii să nu mai poată efectua transferuri de bani către minister în timpul Sabatului sau al sărbătorilor evreieşti, transmite Haaretz.

   

    Decizia a stârnit numeroase nemulţumiri. Rabinul Uri Regev a afirmat că nu vede niciun motiv pentru care website-ul să nu fie funcţional toată săptămâna, exceptând cazul în care angajaţii ministerului ar trebui să lucreze şi ei în timpul Sabatului.

    Assaf Zentner, un angajat a cărui activitate profesională îi ocupă cea mai mare parte din zi a mărturisit că este profund nemulţumit de noua politică: "oamenii care muncesc din greu în timpul săptămânii profită de week-end pentru a-şi rezolva problemele personale, iar Internetul ajută." Zentner l-a acuzat pe Yishai că ar fi "împotmolit în Evul Mediu."

    Ordinul lui Eli Yishai vine după ce Institutul Naţional de Asigurări şi-a modificat website-ul pentru a restricţiona plăţile în timpul sărbătorilor. La scurt timp după publicarea unei ştiri pe această temă în Haaretz, institutul a anunţat că a revizuit decizia şi că va accepta din nou plăţi în timpul Sabatului, de luna viitoare.