Un consumator de droguri a devenit predicator de succes

35

A renunţat la droguri, a devenit predicator, iar anul trecut a botezat aproape 1000 de oameni la credinţa în Iisus Christos.

Aproximativ 4000 de pastori adventiști de ziua a șaptea din America de Sud s-au întâlnit recent într-o conferinţă în Brazilia. O cincime dintre aceștia sunt proaspăt veniţi în lucrarea de predicare a Evangheliei. În mijlocul lor a fost evidenţiat pastorul Luis Antonio Cardoso Couto, un bărbat cu o experienţă de viaţă uimitoare.

În anul 2000, pe când avea 27 de ani și era un consumator de droguri, Luis Antonio Cardoso Couto a auzit o voce internă care-i spunea „Locul tău nu este aici". După ce a renunţat la droguri, a simţit un nou îndemn „Trebuie să oferi studii biblice și, când te vei elibera, te voi face o binecuvântare". Cu 11 ani în urmă s-a convertit și a devenit propovăduitor al Evangheliei, misiunea sa fiind aceea de a vinde cărţi de spiritualitate, sănătate și educaţie. După câţiva ani a absolvit seminarul teologic în São Paulo.

Acum în vârstă de 38 de ani, Couto este pastor și aduce alţi oameni la Christos. A devenit o binecuvântare după ce a botezat în ultimul an 940 de persoane în orașul Viana, din statul brazilian Maranhão. Rememorând experienţele vieţii, Couto îndeamnă la ascultarea „vocii Duhului Sfânt": „uniţi-vă puterea voastră de oameni cu puterea lui Dumnezeu. El are o mie de căi prin care te poate ajuta."