Un judecător american a decis că rugăciunile de blestem nu sunt ilegale

34

Acesta este deznodământul unui proces care are la bază Psalmul 109, în care David se roagă lui Dumnezeu pentru moartea potrivnicilor săi. Psalmul este o avertizare pentru aceia care întorc ură pentru iubire şi nerecunoştinţă pentru bunătate.

Conform Religious News Network, evreul agnostic Mikey Weinstein l-a dat în judecată pe un fost capelan al Marinei americane, din cauză că acesta din urmă a folosit rugăciuni de „blestem" pentru a incita la violenţă. Weinstein susţine că rugăciunile au fost îndreptate împtriva sa şi a familiei sale, cauzând ruinarea fundaţiei non-guvernamentale a acestuia. Weinstein a adăugat că, în urma apelului capelanului, ferestrele casei sale au fost sparte, au fost desenate zvastici pe pereţii casei şi resturi de animale moarte au fost lăsate în curtea casei sale.

Judecătorul nu a dat câştig de cauză lui Weinstein, argumentând că nu există nicio dovadă care să demonstreze existenţa unei relaţii de tip cauză-efect între rugăciunile capelanului Gordon Klingenschmitt şi ameninţările pe care le-a primit Weinstein.

În timp ce Klingenschmitt s-a declarat mulţumit de libertatea religioasă de care se bucură, Weinstein a declarat pentru RNS că este sigur că judecătorul nu a înţeles că acestea nu sunt rugăciuni obişnuite şi că au puterea de a face rău.

Rugăciunile de blestem şi în mod special conţinutul psalmului 109 au ajuns în atenţia publică după alegerea lui Barack Obama în funcţia de preşedinte al Statelor Unite ale Americii, când un număr de conservatori religioşi au invocat psalmul 109 împotriva noului preşedinte.