A fost inventat aparatul care va detecta cancerul

166

Cercetătorii de la Universitatea din Tennessee au inventat un aparat care detectează pe loc bolile infecţioase. În viitor, acest aparat va putea detecta cancerul şi boala Alzheimer.

Procedura este simplă. Aparatul foloseşte doar o picătură de sânge, care este aşezată pe un microchip al aparatului, tratat cu antigeni specifici. Aceşti antigeni sunt o toxină sau o substanţă străină corpului, care determină crearea anticorpilor. Dacă antigenii şi anticorpii se potrivesc, atunci aparatul declară existenţa unei boli.

„Acest aparat are potenţialul de a salva multe vieţi, datorită timpului scurt în care boala infecţioasă poate fi diagnosticată", a declarat Jayne Wu, profesor la Universitatea din Tennessee, unul dintre inventatorii aparatului pentru site-ul universităţii.   

Detectarea la timp a unei infecţii şi izolarea pacientului sunt cruciale pentru a preîntâmpina răspândirea bolii. Cercetătorii speră să îmbunătăţească aparatul pentru a detecta o paletă mai largă de boli, cum sunt cancerul, boala Alzheimer sau pentru a identifica patogenii din mâncare.