O familie creştină adoptă un copil chinez bolnav de cancer

224

Totul a început când Ryan Elizabeth White, de 10 ani, a auzit câte ceva despre copiii orfani, lucru care a impresionat-o până la lacrimi. Dornică să ajute, a donat unui orfelinat puţinii bănuţi de buzunar pe care îi avea şi a început să-i roage pe părinţii ei să adopte un copil orfan. Şi aşa au făcut, notează godvine.com.

Shelly White şi familia ei nu erau convinşi că trebuie să adopte un copil, mai ales în situaţia în care, ca şi alte familii, se luptau să supravieţuiască crizei economice. Însă insistenţa lui Ryan Elizabeth i-a făcut să meargă la Show Hope, un grup de promovare al adopţiei, unde au aflat despre o fetiţă din China, în vârstă de un an, care suferea de cancer, era singură şi mai avea un singur an de trăit.

Întregul proces de adopţie i-ar fi costat pe părinţii White circa 20.000 de dolari. „Dacă suntem amândoi de acord că banii sunt singurul motiv pentru care n-am putea face asta, n-am putea să ne bizuim pe credinţă și să știm că Dumnezeu va purta de grijă?", l-a întrebat Hal White pe soţul ei, care i-a răspuns convins: „absolut". Câteva zile mai târziu, Mya, fetiţa bolnavă se afla în grija familiei White.

Ba mai mult, spitalul Kosair din Louisville i-a oferit fetiţei un an de tratament gratuit, ceea ce i-a permis să obţină o viză medicală de un an și să poată ajunge în SUA înainte ca adopţia să fie finalizată. La șase luni de la tratament, tumora pelviană de care suferă micuţa s-a diminuat. Mya suferă de o formă de cancer numită rabdomiosarcom.