Sucul de grapefruit eficientizează tratamentul anti-cancer

439

Un pahar de suc de grapefruit pe zi creşte eficienţa unui medicament folosit în tratarea cancerului şi, în concluzie, permite administrarea unei doze mai mici a respectivului medicament.

În timpul experimentului clinic, eficienţa tratamentului a crescut cu 350% la pacienţii care au primit tratamentul împreună cu un pahar de suc de grapefruit. În plus, la 30% dintre pacienţi s-a observat stagnarea bolii, iar la alţii chiar şi reducerea tumorii canceroase.

Avantajul acestei descoperiri este că sucul nu este toxic. Însă din cauza particularităţilor individuale ale tumorilor, efectele sucului de grapefruit sunt variabile şi nu se poate prevedea cum va răspunde la tratament un pacient.

Studiul realizat de Institutul de Sănătate din Statele Unite ale Americii este primul studiu care analizează legătura dintre alimentaţie cu tratamentele medicamentoase.

Totuşi, sucul de grapefruit nu este benefic împreună cu orice tratament medicamentos. Sucul de grapefruit conţine o flavoniodă care, în ficat, se transformă în naringeină, substanţă ce inhibă activitatea unei enzime a ficatului responsabilă de metabolizarea unor antihipertensive sau a unor medicamente ce scad colesterolul.

În plus, nu este indicat ca sucul de grapefruit să fie combinat cu medicamentele antidepresive, cu antibioticele si cu medicamentele împotriva bolilor cardio-vasculare