Vitamina B6 poate reduce riscul îmbolnăvirii de cancer pulmonar

228

Oamenii cu un nivel ridicat de vitamina B6 în sânge au un risc mai mic de a se îmbolnăvi de cancer pulmonar, chiar dacă este vorba despre persoane care fumează. Este concluzia unui studiu realizat pe 400.000 de europeni, anunţă BBC.

   

    Cercetătorii care au realizat studiul au declarat însă pentru Journal of the American Medical Association că renunţarea la fumat rămâne cea mai bună metodă de a preveni cancerul de plămâni. „În timp ce acesta este un studiu important, este vital să le spunem fumătorilor că o creştere a consumului de vitamine B nu este şi nu va fi niciodată un substitut pentru renunţarea la fumat", a declarat dr. Panagiota Mitrou, de la World Cancer Research Fund.

    Studiul a fost realizat pe oameni din 10 ţări europene şi a inclus fumători, foşti fumători şi persoane care nu fumează. Cercetătorii sunt însă rezervaţi, deocamdată, şi spun că este nevoie de cercetări suplimentare pentru a fi siguri că o creştere a nivelului de B6 are legătură directă cu reducerea riscului de cancer pulmonar.