Din ce în ce mai multe persoane afectate de HIV în Filipine

91

La fiecare trei ore, o persoană din Filipine este afectată de HIV, potrivit unei statistici cutremurătoare, care face ca sud-estul Asiei să fie una dintre cele nouă regiuni din lume unde transmiterea acestei boli se află în creştere.

La fiecare trei ore, o persoană din Filipine este infectată cu HIV, potrivit unei statistici cutremurătoare, care face ca sud-estul Asiei să fie una dintre cele nouă regiuni din lume unde transmiterea acestei boli se află în creştere.

În anul 2012, în Filipine erau înregistrate 24.000 de cazuri de persoane infectate cu HIV, însă rata de transmitere a acestei boli se află într-o îngrijorătoare creştere. Cu 10 ani în urmă, la fiecare trei zile, se îmbolnăvea o persoană; în prezent, la fiecare 3 ore. Potrivit departamentului de sănătate filipinez, 9 din 10 persoane sunt bărbaţi, majoritatea cu vârste de mai puţin de 30 de ani, lucru provocat de lipsa de măsuri de prevenire şi de teste HIV, notează world.time.com.

Guvernul ţării a înaintat un proiect de lege care acoperea aspecte precum prevenirea şi tratarea HIV-ului şi a altor boli cu transmitere sexuală, dar la începutul anului, a fost atacată de Biserica Catolică şi alte grupuri religioase, deoarece ei consideră că această lege ar pune în pericol moralitatea naţiunii. Filipine are deja de acum 15 ani un program de prevenire şi control al bolii SIDA, dar activiştii susţin că acesta este învechit şi este nevoie de noi măsuri pentru a-i ajuta pe cei care se află în categoria de „comunităţi stigmatizate", precum homosexualii, transsexualii, prostituatele şi cei care consumă droguri. Ei mai spun că este nevoie de dragoste, înţelegere, bani, măsuri politice şi disponibilitatea de a distruge ani de prejudecăţi şi de dezonoare.