Alcohelp – un sprijiin pentru alcoolicii români

36

În România, cca. 2.000.000 de persoane consumă alcool în exces, conform unui studiu realizat de Alianţa pentru Lupta Împotriva Alcoolismului şi Toxicomaniilor (ALIAT).

ALIAT a prezentat, ieri, rezultatele primului program de consiliere şi tratament al celor care consumă alcool în exces. Programul Alcohelp a debutat în România în urmă cu un an.

„Cei mai mulţi consumatori de alcool se află în stadiul de consum la risc. Nu sunt dependenţi de alcool. 95% din oamenii care au o problemă cu alcoolul nu sunt în acel stadiu tipic al alcoolicului cronic, ci sunt la limita acestui nivel. Pentru aceştia este creat, în special, acest program," a declarat psihologul Eugen Hriscu, managerul proiectului.

Proiectul este susţinut şi printr-o platformă online, www.alcohelp.ro , unde persoanele pot să fie consiliate fără a-şi dezvălui identitatea, notează Agerpres.

În vara acestui an, fundaţia ALIAT a demarat proiectul Caravana Alcohelp, care a trecut prin 11 oraşe importante ale ţării. Echipele de specialişti şi voluntari au popularizat problema în comunităţile locale şi oferit informaţii şi asistenţă celor interesaţi.