Consumul de carne procesată creşte riscul de deces prematur

24

Consumul de carne procesată este legat de moarte prematură, arată un studiu efectuat pe 500.000 de cetăţeni europeni. În afară de o viaţă mai scurtă, consumul acestui tip de alimente creşte riscul de boli cardiovasculare şi cancer.

De vină pentru aceasta sunt sarea şi conservanţii alimentari folosiţi în mezeluri. Astfel, persoanele care au consumat o cantitate de carne echivalentă cu doi cârnaţi sau o felie de şuncă au prezentat un risc de deces cu 44% mai mare decât cei care nu consumau mezeluri.

Studiul a fost desfăşurat pe durata a 13 ani, iar o persoană din 17 din eşantionul reprezentativ a decedat pe parcursul desfăşurării studiului, arată Inquisitr.

Potrivit Fondului Mondial pentru Cercetarea Cancerului, s-ar înregistra cu 4.000 mai puţine cazuri de cancer de colon dacă oamenii ar consuma mai puţin de 10 grame de carne pe zi.