Studenţii chinezi luptă împotriva sclaviei

14

Studenţii din gupul International Christian Fellowship al Universităţii din Hong Kong au organizat un eveniment pentru a atrage atenţia asupra sclaviei moderne.

Studenţii au stat 27 de ore în campus, cu pancarte pe care era scris motto-ul campaniei „Stand for Freedom". Ei au reuşit să strângă 1.300 de dolari americani pentru agenţia pentru drepturile omului, Justice Mission, care ajută victimele sclaviei, exploatării sexuale şi a a altor forme de opresiune violentă.

„Este inacceptabil să vorbim despre cât de rea este sclavia, şi totuşi să fie atât de comună în ziua de azi", a declarat Christina Chan, organizatoarea evenimentului.

Conform estimărilor realizate de ONU, în toată lumea există 27 de milioane de oameni care, prin violenţă şi ameninţări sunt forţaţi să intre în tot felul de forme de sclavie. Hong Kong este un punct de tranzit pentru oamenii din China şi Asia de Sud-Est, care sunt traficaţi pentru prostituţie sau muncă forţată.

Totodată este un adevărat centru de recrutare pentru traficanţi, conform unui raport al Departamentului de Stat al SUA. Multe femei merg în Hong Kong pentru a se angaja legal în restaurante, baruri, hoteluri, dar sunt atrase în prostituţie din cauza datoriilor pe care le-au făcut ca să ajungă în metropolă, scrie CNN.