Studiu arată modul în care motivaţia afectează nutriţia

Persoanele cu o atitudine pozitivă sunt mai dispuse să mânănce sănătos, arată un studiu condus de Universitatea East Anglia (UEA) și citat de Medical Express.

Ziua în care copiii protestează pentru un viitor respirabil

Era o zi ploioasă de noiembrie, în Stockholm, Suedia. Îmbrăcată cu o pelerină galbenă și echipată cu mănuși și căciulă, Greta Thunberg, 15 ani, stătea singură în faţa Parlamentului suedez cu o pancartă pe care scria: „Greva școlii pentru climă.” Astăzi, Greta conduce mișcarea Greva Tinerilor pentru Climă, care pe 15 martie organizează cel mai...

De ce se moare în 2019?

Una dintre cele mai fascinante constatări ale timpului nostru este că un om de rând dintr-o ţară dezvoltată trăiește astăzi mai mult și mult mai confortabil decât a trăit regele Ludovic al XIV-lea. Însă, chiar dacă ne flatează evoluţia, această remarcă a lui Alain de Botton nu surprinde totuși întreaga poveste, omiţând tocmai aspectele ei...

OMS: Ne paște o pandemie de gripă

„Problema e când, nu dacă” va izbucni o viitoare pandemie de gripă, a avertizat Organizaţia Mondială a Sănătăţii în cadrul lansării Strategiei Globale împotriva Gripei 2019-2030.

Zonele albastre. Locurile în care trăiesc cei mai longevivi oameni de pe glob

Există locuri în care oamenii ating centenarul mai frecvent decât în restul lumii. Este vorba de „zonele albastre”, după cum au fost numite de demografi, iar stilul de viaţă din aceste regiuni a fost studiat de specialiștii care au dorit să descifreze formula longevităţii acestor persoane și să afle dacă informaţiile descoperite pot fi transpuse...

Sondaj INSCOP despre atitudinea românilor faţă de vaccinuri și vaccinare

Un procent semnificativ din populaţia României nu este pe deplin convins de principiile vaccinării, ezită și este cel mai vulnerabil la eventuale mesaje antivaccinare, susţine un studiu INSCOP Research care a urmărit să carteze viziunea românilor privind vaccinurile și vaccinarea. Sondajul a fost realizat la comanda Societăţii Naţionale de Medicina Familiei, în colaborare cu Facultatea...

Studiu: sarcina la 50 de ani, la fel de sigură ca la 40 de ani

O cercetare rezultată în urma unui parteneriat dintre Universitatea israeliană „Ben-Gurion”, din Negev, și Centrul Medical Universitar Soroka, din același oraș, susţine că o sarcină poate fi dusă în siguranţă atât pentru mamă, cât și pentru bebeluș și la 50 de ani, la fel cum poate fi dusă și la 40. Cercetarea a fost prezentată...

„Nu credeam că leacul va fi găsit în timpul vieţii mele.” Al doilea caz de...

La 12 de ani după ce primul pacient cu HIV a fost vindecat și după ani de zile în care specialiștii nu au reușit replicarea acelui succes, un al doilea pacient, rămas anonim, pare să se fi vindecat nu doar de cancer, dar și de temuta infecţie.

Studiu Loma Linda remarcă legătura dintre calitatea alimentaţiei de zi cu zi și sănătatea psihică

Un studiu efectuat de o echipă de cercetători din cadrul Universităţii Loma Linda se adaugă unui volum crescând de initiative știinţifice care observă existenţa unei legături între calitatea alimentaţiei de zi cu zi și sănătatea psihică.

Mâncarea fast-food s-a schimbat în ultimii 30 de ani. Și nu în bine.

Nimeni nu pretinde că mâncarea de tip fast-food poate fi sănătoasă (cu excepţia celor care o produc sau o vând), dar căderea în ispitele dulci sau picante ale acesteia este aproape inevitabilă, pe măsură ce oferta restaurantelor de acest tip se diversifică, iar preţul rămâne destul de accesibil. Cei care adoră gustul acestor alimente preparate...

Drumul spre acasă

Miracolul tehnologiei moderne este preaslăvit astăzi de toată lumea. Felul în care tehnologia ne-a pus lumea la picioare, asigurându-ne că din vârful canapelei suntem în centrul universului și avem soluţii care nu cer decât să mișcăm un deget pe un ecran, ne-a cucerit iremediabil. Societatea ca întreg nu va renunţa niciodată de bună voie la...

Controversă în jurul unui studiu despre pesticidele din hrana noastră

Un studiu care a analizat recent efectul alimentelor organice asupra nivelului de pesticide din organismul consumatorilor a concluzionat că renunţarea la alimentele produse convenţional generează o scădere semnificativă a nivelului de pesticide. Voci pertinente atrag însă atenţia că povestea este mai complicată decât atât.

CELE MAI CITITE

CELE MAI RECENTE