Cum știu dacă sunt infectat cu noul coronavirus sau am răceală/gripă?

Tot mai mulţi români care se confruntă cu simptomele tipice răcelii și gripei ajung la întrebarea din titlul acestui articol. Acest material oferă informaţiile esenţiale care ne pot ajuta să recunoaștem pericolul infectării cu noul coronavirus.

Cum îţi dai seama că ai un deficit de vitamina D

Un număr tot mai mare de studii arată că vitamina D, supranumită și „vitamina soarelui”, joacă un rol vital pentru protejarea organismului nostru de o serie de afecţiuni cronice. De aceea, este esenţial să cunoaștem atât simptomele unui deficit al acestei substanţe în corp, cât și sursele valoroase care ne asigură necesarul zilnic.

Cum ne putem pregăti pentru eventuala îmbolnăvire de COVID-19?

Deși există și negaţioniști ai COVID-19 (persoane care susţin că totul e o conspiraţie care urmărește atingerea unor obiective ticăloase și că, în realitate, toată povestea cu virusul este o ficţiune), există un mare număr de persoane interesate de ce ar putea face pentru a fi cât mai bine pregătite pentru o eventuală întâlnire cu...

Noul coronavirus: Ce e cel mai important acum și de ce

Știrile interne și externe sunt îmbibate de cuvântul „coronavirus“, pe mediile sociale oamenii discută același subiect. Starea de urgenţă este la ușă. Dar informaţiile care circulă liber în spaţiul virtual și real indică un nivel ridicat de neînţelegere a noului virus, a riscurilor și a potenţialelor soluţii.

10 motive pentru care te simţi mereu obosit

De cele mai multe ori, tindem să dăm vina pe lipsa de somn, însă există cazuri în care starea permanentă de oboseală ascunde nu numai puţine ore de odihnă, ci şi alţi factori care o provoacă şi care ar putea fi evitaţi sau trataţi.

Pericolele la care te expui dacă dormi prea mult

Numeroase studii au arătat efectele negative ale privării de somn, însă și dormitul în exces îţi poate periclita sănătatea și viaţa. Află la ce pericole te expui dacă obișnuiești să dormi prea mult.

Adevăratul motiv pentru care te îngrași

Creșterea în greutate și obezitatea sunt adesea puse pe seama cantităţii de calorii consumate. Contrar acestei concepţii, experţii de la Universitatea Stanford au descoperit că principalul motiv pentru care oamenii iau în greutate nu are neapărat legătură cu porţiile de mâncare.

Avantajul femeilor care devin mame mai târziu în viaţă

Femeile capabile să aducă pe lume un copil după împlinirea vârstei de 33 de ani au mai multe șanse de a trăi mai mult, comparativ cu cele care devin mame mai devreme, au descoperit experţii de la Școala de Medicină din cadrul Universităţii din Boston.

Un verdict în disputa „cu sau fără machiaj”

Îţi trebuie curaj să te afișezi în public exact așa cum ești tu, naturală, fără acea mască de machiaj, menită să îţi ascundă orice imperfecţiune și să îţi redea, ca prin minune, încrederea de tine. Asta a fost una dintre concluziile la care Brinton Parker, o tânără de 21 de ani, a ajuns în urma...

COVID-19: Cum rămâne cu cercetătorii care cred că totul e isterie?

În contextul actual, în care oamenii dedică mai mult timp vieţii online, materialele video legate de COVID-19, circulate pe reţelele sociale au succes garantat. De pildă, un interviu cu doctorul Sucharit Bhakdi, microbiolog german, unul dintre cei câţiva oameni de știinţă ale căror declaraţii sunt în dezacord cu informaţiile oficiale și cu măsurile luate de...

Află care sunt simptomele unui atac cerebral

România se află printre primele poziţii în topul ţărilor europene la capitolul incidenţei bolilor vasculare cerebrale, informează Bzi.ro. Mai mult, tot mai multe persoane tinere ajung să sufere un atac cerebral. De aceea este vitală identificarea semnalelor care prevestesc un astfel de episod, dar şi prevenirea cauzelor care ar putea creşte riscul apariţiei unui atac...

COVID-19: Ce risc am să dezvolt o formă gravă a bolii?

La 31 martie s-au împlinit 3 luni de când Organizaţia Mondială a Sănătăţii, filiala din China, a fost înștiinţată despre o pneumonie cu o cauză necunoscută. Conform specialiștilor de la Institutul „Robert Koch”, din Germania, nu am atins vârful pandemiei în Europa. Auzim despre cazuri ușoare, asimptomatice, dar și despre multe decese (circa 47.000 la...

4 alimente de care un nutriţionist nu s-ar atinge niciodată

Dr. Mike Roussell este un nutriţionist recunoscut în Statele Unite pentru abilitatea de a transforma concepte complexe de nutriţie în sfaturi practice și strategii pentru clienţii săi. Autorul a două cărţi de nutriţie scrie pentru revista Shape un articol despre ce alimente ar evita el și alţi colegi nutriţioniști.

Noul coronavirus: ce înseamnă o reacţie echilibrată?

Pe cine să ascultăm? Cine are dreptate? Cine e echilibrat? Cum să reacţionăm în faţa riscului adus de noul coronavirus?

Înșelătoria din spatele conservelor de pește

În ultimul timp, consumul de peşte a crescut, pentru că oamenii îl consideră o alternativă mai sănătoasă la alte tipuri de carne. Însă, de multe ori, ceea ce scrie pe eticheta unei conserve de pește nu reflectă ce e înăuntru.