1 euro pentru o viaţă de copil și o scrisoare care nu se uită niciodată

33

De multe ori suntem martorii felului în care în alte ţări, poate în special în Statele Unite, cauzele umanitare captează imediat atenţia oamenilor, care nu se feresc să ajute în număr foarte mare. Românii sunt mai reticenţi în ceea ce privește donaţiile de bani. Dar până la urmă, cât înseamnă 1 euro, din banii care se cheltuie zilnic?

Pentru Petru înseamnă întreaga viaţă, un viitor alături de părinţii săi. La doar 5 luni, nici nu a apucat să atingă prea multe jucării, ci mai multe perfuzii, ace, mănușile reci ale doctorilor și asistentelor. După un banal control la șold, universul colorat al noii familii s-a năruit odată cu diagnosticul de neuroblastom, o tumoră malignă a glandei suprarenale.

Tratamentul pentru această boală gravă nu poate fi oferit în ţară, motiv pentru care părinţii lui Petru, Gabriela Dogaru și Adrian Dogaru, au plecat la o clinică specializată din Koeln, cu ajutorul unei sume de 15.000 de euro, primită din partea unei fundaţii, pentru analize.

Costurile totale sunt însă mult mai scumpe. „Salut, eu sunt Petru Adrian Dogaru, am 5 luni şi sunt diagnosticat cu cancer. Tratamentul va dura 9 luni şi costă 150.000 euro. Când voi fi mare, voi scrie o scrisoare de mulţumire pentru fiecare donaţie de minim 1 Euro," scrie un mesaj dureros pe pagina de Facebook, creată în scopul strângerii de fonduri.

Pentru a afla cum puteţi să îl ajutaţi pe Petru intraţi aici.