14.000 de dolari de la fani şi burgeri pe viaţă de la 14 restaurante pentru eroul din Cleveland

429

Charles Ramsey îşi mânca liniştit hamburgerul pe veranda lui din Cleveland când a auzit un ţipăt sfâşietor de femeie. Cu burgerul pe jumătate mâncat aleargă la casa vecinului său, Ariel Castro, de unde venea zgomotul.

Îl văzuse pe Ariel plecând până la poştă cu doar câteva minute în urmă şi ştia despre el că locuieşte singur. Femeia i-a cerut însă cu disperare să o salveze. I-a spus că se numeşte Amanda Berry şi că Ariel o răpise şi o folosise ca sclavă sexuală de ani de zile.

Bărbatul a fost bulversat de ce îi spunea Amanda, însă nu a ezitat prea mult înainte să sune la poliţie. Cercetările oamenilor legii au descoperit că în casa lui Ariel nu erau doar Amanda şi fiica ei de 6 ani, ci încă alte două femei, pe care vecinul aparent inofensiv le ţinuse încuiate timp de aproape 10 ani.

După un deceniu de captivitate, femeile au putut fi, în sfârşit, libere. Asta se întâmpla pe 6 mai, când Ramsey a fost în centrul atenţiei presei naţionale din SUA. Autorităţile care s-au ocupat de cazul Amandei i-au oferită lui Ramsey şi o recompensă, pe care bărbatul a refuzat-o, cerând ca ea să fie oferită femeilor răpite.

Însă lucrurile nu au rămas aşa. Zece zile mai târziu, Ramsey s-a trezit cu o altă recompensă, de data aceasta de la oamenii care au fost impresionaţi de comportamentul lui. 600 de oameni au pus mână de la mână şi au strâns 14.000 de dolari, iar 14 restaurante s-au oferit să îi asigure burgeri pentru toată viaţa. Ironic, restaurantul de la care mâncase burgerul despre care a relatat presei, nu se află pe listă.

The Christian Post cita mesajul alăturat banilor donaţi prin gofundme.com: „Dragă Charles Ramsey, mulţumim că ai făcut ce ai făcut… mulţumim pentru interviurile fantastice pe care le-ai dat. Ne-ai făcut să zâmbim. Ne-ai făcut ziua mai frumoasă." Mesajul se încheie cu semnătura „Internetul", deşi în spatele lui stă iniţiativa unui anume Robby Russel, un american impresionat de gestul lui Ramsey.

Cu banii primiţi de la donatori, cărora Ramsey le-a mulţumit printr-un clip video, eroul şi-a cumpărat un apartament mobilat.