ADN-ul lui Adam Lanza va fi examinat într-un studiu despre gena „răului"

72

ADN-ul lui Adam Lanza, cel care a omorât 20 de copii de şcoala Sandy Hook, va fi examinat pentru identificare genei „răului", în primul studiu de acest gen, realizat pe un caz de masacru.

Cercetătorii vor căuta orice anomalii şi mutaţii în ADN-ul băiatului, pentru a vedea dacă există o astfel de explicaţie pentru faptele sale. Studiul se va face la cererea medicului legist Waine Carver, care a examinat toate cadavrele lăsate în urmă de Lanza.

Experţii în genetică de la Universitatea Connecticut vor desfăşura analiza. Ei vor căuta orice mutaţie sau anomalie care ar fi putut creşte riscul comporatamentului agresiv. Arther Beaudet, care conduce departamentul de genetică din cadrul Colegiului de Medicină Baylor, din Texas, consideră că „se cunosc mutaţiile asociate cu un comportament agresiv, dar niciuna dintre ele nu ar putea explica masacrul. Unele dintre ele ar putea însă cauza schizofrenie şi comportamentul violent relaţionat bolii," citează Daily Mail. De aceea crede că este important acest studiu pentru a afla mai multe, deşi nu crede că rezultatele pot fi generalizate la toţi cei care au comis astfel de crime.