Scrisoare disperată a unui muncitor chinez către consumatorii americani

1115

O femeie din Oregon (SUA) a rămas stupefiată când a cumpărat un set de decoraţiuni pentru Halloween şi în pachet a găsit o scrisoare ce îi era adresată.

Pe biletul nesemnat, înfăşurat în opt şi bine ascuns, era scris: „Domnule, dacă din întâmplare aţi cumpărat acest produs, vă rog frumos să trimiteţi această scrisoare la Organizaţia Mondială a Drepturilor Omului. Mii de oameni care lucrează aici şi care sunt persecutaţi de guvernul condus de Partidul Comunist Chinez, vă vor fi recunoscători pentru totdeauna," scrie Daily Mail.

Conform celui care a scris această scrisoare, produsul cumpărat de americancă este fabricat într-un lagăr de muncă din Liaoning, China, unde muncitorii sunt forţaţi să lucreze 15 ore pe zi fără pauză în weekend sau în zilele de sărbătoare naţională. Dacă nu se supun, sunt bătuţi şi torturaţi. Plata este de 10 yauni pe lună, echivalentul a 1,21 euro.

Sophie Richardson, reprezentantă a Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului din China, a declarat că autenticitatea scrisorii nu poate fi confirmată, dar că relatările bărbatului trebuie luate în considerare, pentru că este în conformitate cu ce ştiu că se petrece în taberele de reeducare. Potrivit scrisorii, oameni sunt închişi în aceste tabere fără să fi făcut nimic rău, ci doar pentru că au alte credinţe decât cele stabilite de PCC.

S-a demerat o anchetă în acest caz, dar sunt puţine şanse de reuşită, mai ales că americanca cumpărase setul cu un an în urmă. Ea a pus scrisoarea pe Facebook în speranţa că cineva poate să ajute.