„Ajutaţi-mă să-l găsesc pe Mike, străinul care mi-a salvat viaţa"

140

Jonny Benjamin era un tânăr ca oricare altul, până când a primit vestea că suferă de tulburare schizoafectivă. Tulburat şi confuz, Jonny şi-a propus să se sinucidă, aruncându-se de pe podul Waterloo din Londra. Chiar atunci, un bun samaritean, numit Mike, i-a salvat viaţa. Acum, după şase ani, Jonny a reuşit să-l găsească pe salvatorul lui şi să-i mulţumească.

Stările de depresie severă şi semnele de schizofrenie au început pe când Jonny avea 10 ani, pe fondul unor tendinţe homosexuale care i-au accentuat starea de vinovăţie. La 20 de ani, când a descoperit că starea sa era cauzată de o boală cu şanse mici de vindecare completă, depresia s-a accentuat, Jonny considerând că sinuciderea este singura șansă de rezolvare.

Totul până l-a întâlnit pe Mike pe podul londonez de unde planificase să sară. Mike, pe numele său real Neil Laybourn, care l-a convins că viaţa merită trăită. „Totul s-a întâmplat foarte repede, dar mi-am dat seama ce se întâmplă imediat ce l-am văzut pe Jonny. Nu mă gândeam decât cum să acţionez mai repede şi mai eficient", a declarat Niel pentru cotidianul Telegraph. Au vorbit 25 de minute, dar a fost un timp suficient pentru ca Jonny să renunţe la planurile sale şi să nu mai vrea să se întoarcă pe acel pod.

Din păcate, poliţia l-a luat pe Jonny înainte ca să apuce să îi mulţumească străinului pentru ajutorul acordat. Cuvintele care i-au salvat viaţa i-au rămas vii în minte şi Jonny a demarat o campanie amplă denumită „Găsiţi-l pe Mike" pentru a putea să-l găsească pe bunul samaritean. Acum două săptămâni, Mike a fost găsit şi cei doi s-au reîntâlnit.

Acum, povestirea este subiectul unui documentar realizat de Organizaţia Rethink mental illness. „Scopul campaniei nu a fost doar găsirea lui Mike, ci transmiterea mai departe a mesajului pe care mi l-a spus Mike: Este posibil să depăşeşti problemele vieţii. Multe persoane cred că schizofrenicii sunt violenţi şi periculoşi, dar sper să schimb această percepţie", a declarat Jonny.

Documentarul ce conţine povestea recuperării lui Jonny, dar şi reîntâlnirea cu salvatorul său, va fi lansat în luna aprilie.

Sursă foto: telegraph.co.uk