Ample manifestaţii anti-gay în toată Franţa

80

Săptămâna aceasta a avut loc prima demonstraţie naţională împotriva planului guvernului de la Paris de a legaliza căsătoria între persoane de acelaşi sex.

Evenimentul a fost organizat de „Alliance Vita" şi a avut loc simultan în 75 de oraşe franceze pentru a atrage atenţia societăţii civile şi a mass media. În Paris, numărul a fost de 1.500 de participanţi, în Lyon 600, iar în Toulouse 200.

În fiecare dintre oraşe, participanţii la manifestaţie au fost îmbrăcaţi în alb (femeile) şi negru (bărbaţii) şi s-au aşezat în două mulţumi separate. Prin mijlocul acestora, se plimba un bărbat care avea pe braţe două înscrisuri: pe unul mama şi pe celălalt tata, simbolizând că un copil are nevoie de doi părinţi de sex opus.

„A-i spune unui copil că are două mame sau doi taţi este o minciună. Nimeni nu ar trebui să mintă un copil", a declarat Tugdual Derville, delegatul general al demonstraţiei.

O altă demonstraţie împotriva căsătoriei gay este programată pentru data de 17 noiembrie, la Paris, iar în ziua următoare grupul catolic „Civitas" plănuieşte să organizeze un marş în favoarea căsătoriei tradiţionale, anunţă site-ul Life Site News.

Preşedintele francez Francois Hollande nu a făcut niciodată un secret din faptul că susţine căsătoriile între persoane de acelaşi sex. În luna iunie, Hollande a propus guvernului o lege care să legalizeze căsătoriile gay, care urmează să intre în vigoare de anul viitor. În prezent, homosexualii şi lesbienele din Franţa pot forma cupluri în baza unui pact de solidaritate socială, care acordă drepturi limitate faţă de căsătoria civilă.

Potrivit sondajelor de opinie, peste 60% dintre francezi sprijină dreptul la căsătorie şi adopţie pentru cuplurile de acelaşi sex.