Au fugit de războiul din Vietnam și au trăit 42 de ani în junglă

129

Un bărbat în vârstă de 82 de ani și fiul său au fost găsiţi în această săptămână, trăind într-o casă construită în vârful unui copac din jungla vietnameză. Pentru 40 de ani au trăit în junglă, după ce au fugit de bombardamentele americane din timpul războiului din Vietnam, care s-a încheiat în 1975.

Confom South China Morning Post, tatăl era prea slăbit pentru a merge și a fost transportat într-un hamac, iar acum primește îngrijiri medicale. Atât tatăl, cât și fiul său au uitat să mai vorbească dialectul din zona respectivă.

Acum 40 de ani, Ho Van Thanh, și-a luat fiul de un an și a fugit cu el în pădure, după ce o bombă i-a distrus casa, ucigându-i soţia și alţi doi copii. Tatăl și fiul său, acum în vârstă de 41 de ani, au rămas în jungla din provincia Quang Ngai, unde cultivau tabac și trestie de zahăr. Conform Yahoo News, cei doi aveau pantaloni din scoarţă uscată de copac și își confecţionaseră topoare, cuţite și săgeţi pentru vănătoare.

Ho Van Tri, mezinul familiei, care se născuse în ziua bombardamentului și fusese salvat de o rudă, i-a găsit pe cei doi în urmă cu 20 de ani, dar nu a putut să îi convingă cu niciun chip să părăsească jungla. Frica de oameni i-a paralizat și i-a ţinut departe de civilizaţie.