Israelul eliberează prizonieri palestinieni înainte de reînceperea negocierilor

22

Israelul a publicat o listă cu 26 de prizonieri palestinieni, dintre care unii au petrecut mai mult de 20 de ani închiși. Aceştia vor fi eliberaţi în următoarele zile, ca prim pas al negocierilor cu Palestina.

Familiile israeliene ale victimelor acestor condamnaţi au la dispoziţie 48 de ore pentru a ataca acest decurs la Curtea Supremă. Dar conform altor cazuri din trecut, este improbabil ca aceasta să intervină, scrie Reuters.

Cei 26 fac parte dintr-un grup mai mare de 104 prizonieri pe care Israelul a decis în principiu să îi elibereze ca parte a unei înţelegeri rezultate în urma eforturilor diplomatice depuse de Secretarul de Stat american, John Kerry, pentru a se putea începe discuţiile cu Palestina. Președintele palestinian a impus eliberarea acestor bărbaţi drept condiţie pentru a relua negocierile.

Conform CNN, una dintre cele mai mari probleme dintre Israel și Palestina o constituie construcţiile de locuinţe pe care Israelul le are în teritoriile ocupate și pe care dorește să le avanseze.