„Brilliant Bus”- laborator de informatică mobil pentru săraci

39

Estella Pyfrom ar putea fi considerată o adevărată eroină, deoarece își petrece timpul și își consumă economiile pentru a-i ajuta pe cei mai săraci copii din Palm Beach County.

Estella Pyfrom a lucrat drept consilier pentru îndrumare și orientare în Palm Beach County, cu 5 ani în urmă și a observat că existau copii care nu aveau posibilitatea să lucreze pe un computer în afara școlii. Din cauza crizei economice, multe familii au fost nevoite să-și schimbe priorităţile și să-și folosească puţinii bani pentru cele mai urgente nevoi, încât nu-și puteau permite un computer, notează edition.cnn.com.

Pyfrom a constatat că acei copii săraci, care nu aveau un computer erau predispuși riscului de a fi marginalizaţi și de a rămâne în urmă în ceea ce privește studiile. Potrivit Institute of Study Labor, acești copii au mai puţine șanse de a termina liceul. Pyfrom crede că cei care nu au cunoștinţe în ceea ce privește tehnologia sunt limitaţi, mai ales în zilele acestea, când tehnologia este prezentă în orice domeniu. De aceea, din propriile economii, a cumpărat un autobuz pe care l-a numit Estella´s Brilliance Bus și a instalat în el computere, transformându-l în felul acesta într-un laborator de informatică mobil. Din anul 2011, Pyfrom le oferă sutelor de elevi săraci posibilitatea de a folosi un computer în afara școlii.

Autobuzul are 17 computere și călătorește din loc în loc pentru a ajunge la cât mai multe persoane. În prezent, acestea sunt folosite atât de copii cât și de oameni în vârstă. De asemenea, Pyfrom are o echipă de voluntari care predau ore de informatică, patru zile pe săptămână, dar și ore de citire sau matematică pentru copii. Aceste computere sunt folosite cu scopuri educaţionale, fiind interzis accesul la reţelele sociale.

În tot acest timp, Pyfrom și echipa sa au predat 8.000 de ore de informatică, la aproximativ 500 de copii pe an. Însă dorinţa ei de a ajuta nu s-a oprit aici; Deși a cheltuit aproximativ 1 milion de dolari pentru proiectul cu autobuzul, Estella Pyfrom colaborează de asemenea, cu o asociaţie non-profit pentru ca 3.000 de persoane să mănânce o masă caldă în fiecare zi.

Estella Pyfrom, de 76 de ani nu obosește ajutând, ci din contră, ar vrea să facă mult mai mult pentru ca proiectele sale să ajungă în tot statul și chiar în toată ţara. Cu economiile pe care le are în prezent, speră să-și poată permite timp de încă 2 ani funcţionarea autobuzului, iar pe mai departe speră să găsească sponsorii necesari pentru ca proiectele de ajutorare a săracilor să continue să se dezvolte.