Dove a reușit să facă una dintre cele mai emoţionante campanii de până acum, printr-un experiment social care le arată femeilor că ele se cred mai puţin frumoase decât le văd oamenii din jur.

Compania a recrutat șapte femeie de diferite vârste și cu istorii diferite și a apelat la un artist care lucrează pentru FBI ca să le schiţeze portretele fără să le vadă, doar cu ajutorul descrierilor pe care și le-au făcut singure.

Înainte de această etapă, femeile au fost rugate să petreacă un timp cu niște străini. Nici cele șapte femei, nici străinii nu au știut nimic despre acest experiment. Mai târziu, fiecare „străin" a fost rugat să descrie pentru artistul FBI Gil Zamora cum arăta femeia cu care tocmai stătuse de vorbă. Perechile de schiţe, realizate pentru fiecare din cele șapte femei, bazate pe cele două descrieri, au fost puse unele lângă altele, astfel încât să se vadă cât de mare este contrastul dintre ele.

Pe lângă scopul comercial al acestei campanii, Dove reușește să emoţioneze prin faptul că expune o stare de fapt în care multe femei se regăsesc. Foarte multe femei în ziua de azi au o părere proastă sau foarte proastă despre felul în care arată și se simt rușinate gând se gândesc la ce cred alţii despre ele. În același timp, părerea celor din jur despre ele este mai bună decât propria părere, un lucru emoţionant de văzut prin modalitatea gândită de Dove.