Căsătoria gay nu mai dezbină, ci uneşte

50

Mişcarea pro-gay a devenit din ce în ce mai vizibilă în lumea occidentală, atât în Statele Unite, cât şi în Europa de Vest, iar atitudinea de solidaritate cu această cauză este din ce în ce mai pregnantă.

Astfel, numărul celor care consideră că perechile homosexuale ar trebui să se bucure de aceleaşi drepturi ca cele heterosexuale s-a dublat în ultimii 16 ani, ajungând la 53%, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Gallup la cererea USA Today.

Mai surprinzător decât procentul mare de susţinători este numărul celor care au declarat că şi-au schimbat opinia cu privire la căsătoriile homosexuale (36%), că au devenit mai toleranţi (35%) şi că sunt mai informaţi cu privire la subiect (8%).

Motivul cel mai des invocat care a determinat o asemenea schimbare de atitudine este cunoaşterea unei persoane gay. Potrivit statisticilor din luna iunie 2012, 60% dintre americani cunosc pe cineva gay, membru al familiei sau prieten. Aceasta face ca aceştia să susţină drepturile persoanelor homosexuale şi să crească considrabil numărul celor care sunt uniţi, în apărarea acestei cauze, chiar dacă propria lor poziţie a fost iniţial contra, comentează Huffington Post.