CEDO va stabili politicile de avort pentru Europa

123

În următoarele luni, Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) va analiza mai multe cazuri înaintate de militanţii pro-viaţă, pentru a stabili politici de avort, care se vor aplica în toate cele 27 de state membre, conform Christian Post.

Curtea Europeană de Justiţie (CEJ), care prezidează ca terţă parte asupra acestor tipuri de decizii, atrage atenţia asupra mai multor cazuri care au adus problema avortului în centrul atenţiei. Unul din cele mai proeminente cazuri este al unei femei care a fost forţată să dea naştere unui copil cu diformităţi congenitale, după ce nu i s-a permis să facă avort.

Un alt caz important se referă la o mamă poloneză ce vrea să obţină permisiunea pentru fiica ei, care este minoră, să avorteze. Un alt caz se referă la medici care ar fi refuzat să efectueze un avort, unei femeie care a murit în timpul sarcinii.

Lipsa de informaţii suficiente cu privire la riscurile avortului va fi, de asemenea, o problemă discutată, adusă la lumină de cazul unei femei care a devenit sterilă după ce a făcut un avort, un risc despre care susţine că medicii nu i-au spus nimic.

Alte aspecte care vor fi, de asemenea, dezbătute de CEDO în lunile următoare sunt mamele surogat şi eutanasia, despre care CEJ avertizează că ar putea pune în pericol viaţa oamenilor.

„Pericolul este grav, deoarece o „Curte a Drepturilor Omului", care ar recunoaşte şi proteja avortul, eugenia, eutanasia şi practica surogatului, ar deveni pur şi simplu inumană ", conchide declaraţia, scrisă de directorul CEJ, Grégor Puppinck.