Ruşii creează o armă care să transforme oamenii în zombi

178

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a confirmat că ţara sa lucrează la crearea unei arme electromagnetice care atacă sistemul nervos central al adversarului, provocându-i o stare temporară de „zombi”, relatează Gizmodo.

Potrivit ministrului rus al apărării, Anatoli Serdiukov, atunci când a fost folosită împotriva unei persoane, arma a cauzat o creştere bruscă a temperaturii corpului acesteia, „de parcă ar fi fost aruncat într-o tigaie”.

„Ştim foarte puţine despre această armă, şi chiar băieţii din Forţele Speciale pot face faţă cu greu”, a adăugat ministrul Serdiukov.

Ziarul Herald Sun, din Australia, susţine că Putin a declarat că „tehnologia este comparabilă cu armele nucleare, dar este mai acceptabilă din punct de vedere al ideologiei politice şi militare”.

Încă nu au fost dezvăluite detalii precise despre armă, dar cercetările anterioate arată că undele de joasă frecvenţă pot afecta celulele creierului, pot modifica stări psihologice şi pot face posibilă transmiterea sugestiilor şi comenzilor direct în gândurile cuiva, susţin cei de la Herald Sun.