Cele mai fericite ţări în 2013

185

Conform raportului de Fericire Globală pe 2013, realizat de Universitatea Columbia, dintre 156 de ţări analizate, cele mai fericite ţări sunt cele din nordul Europei.

Danemarca, Norvegia, Elveţia,  Olanda și Suedia ocupă topul ţărilor în care oamenii se simt cei mai fericiţi, pe când ţările sub-sahariene, Rwanda, Burundi, Republicii Africii Centrale, Benin și Tongo, au cele mai mici scoruri în ceea ce privește satisfacţia pe care oamenii o resimt cu privire la vieţile lor.

Statele Unite au ajuns anul acesta pe locul 17, după Canada (6), Australia (10), Israel (11), Emiratele Arabe Unite (14) și Mexic (16). Raportul pune pe locul 22 Marea Britanie, Germania pe 26, Japonia pe 43, Rusia pe 68 și China pe 93, conform CNN.

Anul acesta clasamentele pentru Grecia, Italia, Portugalia și Spania au continuat să scadă din cauza recesiunii, iar Egiptul, Myanmarul și Arabia Saudită au înregistrat cele mai drastice scăderi, din cauza problemelor politice și civile. Egiptul a înregistrat cea mai mare scădere a nivelului de fericire. Pe o scală de la 1 la 10, 10 fiind cel mai înalt nivel de fericire, Egiptul a ajuns la un punctaj de 4,3, faţă de 5,4 în 2007.