O familie canadiană vrea să trăiască un an exact ca în 1986 (video)

700

O familie canadiană a dus nostalgia pentru trecut într-o extremă pe care speră să o poată monetiza după ce proiectul lor de a trăi un an exact ca în 1986 va lua sfârșit.

O familie canadiană a dus nostalgia pentru trecut într-o extremă pe care speră să o poată monetiza după ce proiectul lor de a trăi un an exact ca în 1986 va lua sfârșit.

Familia McMillan pare, de la distanţă, una obișnuită pentru Canada: doi părinţi și doi copii. De aproape însă, diferenţele încep să fie vizibile. De la coafuri, la haine și până la aparatura electronică pe care o folosesc, toate arată exact ca în urmă cu aproape 30 de ani, scrie The Atlantic.

Bazându-se pe intuiţia că device-urile electronice le fură copilăria celor doi micuţi ai lor, familia McMillan a apelat la soluţia drastică de a se muta într-o casă în care nu există nicio invenţie de după anii ’80. Niciun iPhone (deși au telefon), niciun DVD (ci doar un video-player), niciun Xbox (ci doar jocuri video), fotografii fără Instagram și TV, fără cablu.

Cei doi au început proiectul în luna aprilie și de atunci au tot primit donaţii de la diverși oameni care, auzind ideea lor, au dorit să îi ajute oferindu-le „vechiturile” pe care le mai aveau din anii ’80. La încheierea proiectului, familia McMillan speră să publice o carte în care să arate avantajele dar și dezavantajele traiului ca pe vremuri, în ciuda tuturor progreselor tehnologice.

Până acum, cei doi sunt încântaţi de ce au reușit. Ei spun că cei mici sunt mult mai creativi și că relaţiile dintre ei s-au îmbunătăţit datorită faptului că nu mai petrec atât de mult timp absorbiţi de aparatele electronice care altădată le ocupau o parte uriașă din timpul unei zile.