Adolescenţii, asaltaţi de filmele cu conţinut sexual

489

Un studiu recent a confirmat rezultatele unor cercetări anterioare, demonstrând influenţa pe care o are vizionarea filmelor în viaţa adolescenţilor.

Studiul a descoperit că majoritatea filmelor lansate între 1950 şi 2006 (mai exact un procent de 85%) au prezentat scene cu conţinut sexual. Totodată, 70% dintre actele sexuale prezentate în filme au avut loc între parteneri care se cunoscuseră recent, 98% nu arătau folosirea niciunei metode de contracepţie şi 89% dintre actele sexuale nu prezentau nicio consecinţă a actului sexual.

Potrivit propriilor declaraţii, adolescenţii se informează cu privire la activitatea sexuală din mass-media. Astfel, 57% dintre adolescenţii cu vârste între 14 şi 16 ani se informează din filme şi de pe internet cu privire la comportamentul sexual adecvat. 

Potrivit cercetătorilor, adolescenţii care au urmărit filme cu un număr mai mare de scene cu conţinut sexual au avut mai mulţi parteneri şi au avut primul contact sexual mai devreme decât cei care au urmărit filme fără scene sexuale.