Muzică şi dans pentru stoparea violenţei împotriva femeilor

167

Joi, în multe oraşe de pe glob, bărbaţi şi femei au ieşit pe străzi, în parcuri şi alte locuri publice, cu baloane colorate, instrumente muzicale şi au început să danseze.

Mişcarea face parte din 1 Billion Rising, o zi în care la nivel internaţional se organizează acţiuni pentru a aduce aminte oamenilor că violenţa împotriva femeilor persistă, în ciuda progresului din ultimele decenii. Cei implicaţi în evenimente au creat şi o platformă pentru a le spune şi altora cum violenţa le-a afectat viaţa.

În Israel, Liora Yuklea, de 31 de ani spune că a fost abuzată sexual, la fel ca majoritatea femilor pe care le cunoaşte. 1 Billion Rising i-a oferit un loc singur unde poate să îşi împărtăşească experienţa. Privind la femeile şi bărbaţii (În fuste) care dansau după o coregrafie în Tel Aviv i-a amintit că nu este singură şi că discuţiile pe această temă a început să îi implice şi pe bărbaţi.

Zeci de mii de oameni din 202 ţări au uitat că este Ziua Îndrăgostiţilor şi au partipicat la demonstraţii şi flash mob-uri pentru promovarea drepturilor femeilor. Campania este derivată din statisticile ONU conform cărora, pe glob o femeie din trei, aproximativ 1 miliard, va fi bătută sau violată întimpul vieţii, scrie CNN.