„O ducem mai bine ca niciodată” – Semnele timpului, aprilie 2012

220

Trăim în cea mai bună dintre lumile posibile. Sau nu? Războaiele sunt în declin, pierderile de vieţi au scăzut cu 90% faţă de anii '40. Datorită educaţiei şi domniei legii, criminalitatea a scăzut şi ea dramatic în comparaţie cu alte secole. Şi totuşi, în fiecare an, flagelul sărăciei revine pe agenda marilor forumuri internaţionale, în timp ce alte aspect ale vieţii continuă să meargă rău sau din ce în ce mai rău. Există o explicaţie pentru coexistenţa paradoxală a binelui cu răul?

La această dilemă şi-a propus Christian Sălcianu să răspundă într-un material care constituie articolul de fond al ediţiei Semnele timpului din luna Aprilie.

Norel Iacob deschide seria de articole care invită la o analiză mai profundă a lucrurilor pentru a înlătura, pe cât posibil, paradoxurile, cu un editorial intitulat Înţelegerea greșită a unei „memorabile înţelegeri greșite", a cărui miză contra-evoluţionistă vă invităm să o descoperiţi în paginile revistei.

Nu este nicio conspiraţie în spatele faptului că Marius Necula a pregătit, pentru numărul acesta, un articol care îi dezbracă pe conspiraţionişti de intenţii. De ce le plac unora conspiraţiile şi de ce caută explicaţii misterioase pentru evenimentele actuale aflăm din materialul cu titlul „Invazia conspiraţiilor".

Ai motive să ierţi chiar şi când crezi că nu ai este un alt paradox, despre care scrie Alina Kartman într-un articol care sugerează că iertarea are beneficii irezistibile, chiar şi în cele mai crunte circumstanţe.

Cine este „Copilul ingrat al societăţii moderne"? Eliza Berzescu susţine că „Vedetismul" se califică fără probleme pentru acest titlu şi argumentează printr-o analiză dinamică, trecând dincolo de flash-urile paparazzi-ilor pentru a înţelege pericolele celebrităţii.

Adrian Neagu propune cititorilor o incursiune în istorie pentru a descoperi, în viaţa lui Hudson Taylor, că uneori a avansa când ai ajuns la ceea ce parte capătul unui drum înfundat, poate de fapt să însemne a muta munţii.

Nu orice intenţie corectă politic are şi consecinţe bune, arată Denisa Stamate, care debutează luna aceasta în Semnele timpului cu un articol captivant despre „Ateismul acomodaţionist".

Florin Lăiu continuă să adauge probe la Dosarul Revenirea demonstrând, de această dată, că atunci când bisericile istorice au fost dezinteresate, protestantismul a avansat tot mai serios în ceea ce priveşte cercetarea temelor sfârşitului acestei lumi.

Ultimul mit zdrobit în această ediţie este cel căzut „victimă" lui Robert Ancuceanu, care se foloseşte de cele mai interesante argumente pentru a demonstra impostura homeopatiei, acest miraj al unei medicine false.