Pat Robertson: politica nu va schimba lumea

83

Cândva candidat la alegerile prezidenţiale din SUA, teleevanghelistul Pat Robertson a declarat pentru Associated Press că "s-a retras din implicarea politică directă." După ce "a făcut-o şi pe asta", Robertson s-a declarat convins că "politica nu ne va schimba lumea. Nu va face o diferenţă prea mare."

Robertson apreciază că nu mai are aceeaşi influenţă politică pe care o avea în trecut. "Când mă ocupam de Coaliţia Creştină, puteam mobiliza sprijin pentru cineva. Nu mai am oasemenea armată acum."

Associated Press face o recere în revistă a declaraţiilor controversatului evanghelist, gazda unei emisiuni TV creştine care s-a bucurat de o mare popularitate în SUA, "The 700 Club".

Printre altele, Robertson a spus că:- atacurile de la 11 septembrie au fost permise de Dumnezeu, din cauza activităţilor curţilor federale din SUA, a pornografiei, a drepturilor privind avortul şi a separării dintre biserică şi stat.- agenţii americani ar trebui să îl asasineze pe preşedintele venezuelan Hugo Chavez- atacul cerebral suferit de prim ministrul israelian Ariel Sharon a fost o pedeapsă divină pentru decizia omului politici de a se retrage din Fâşia Gaza.- seismul din Haiti a fost urmarea unui blestem- soţul unei femei bolnave de Alzheimer poate divorţa şi poate să să recăsătorească.