Se cer mai multe personaje LGBT în filmele de cinema și desenele animate

678

De când mai multe ţări europene și state americane și-au deschis porţile spre legalizarea căsătoriilor homosexuale, grupurile pentru drepturile comunităţii LGBT scot în evidenţă toate aspectele în care societatea și sistemele legislative rămân în urmă cu privire la integrarea completă a acestei comunităţi.

Unul dintre aspectele pe lista de „făcut presiuni" este industria de divertisment. În primul studiu despre rolurile LGBT în filmele de cinema, Alianţa Împotriva Defăimării Homosexualilor și Lesbienelor (GLAAD), a găsit că „marile studiouri au rezerve în privinţa includerii unor personaje LGBT", comparativ cu televiziunile, care s-au „adaptat foarte bine" în ultimii 10 ani.

Din 101 filme realizate de 6 mari case de producţie de la Hollywood în 2012, doar 14 au inclus personaje homosexuale, lesbiene sau bisexuale, dintre care multe erau roluri minore. Cele șase studiouri: 20th Century Fox, Disney, Paramount, Sony, Universal și Warner Bros nu au făcut niciun comentariu, dar cei de la GLAAD vor să deschidă o discuţie cu toate pe subiectul acestui studiu. Părerea lor este că nu mai trebuie să existe niciun fel de favorizare sau înclinaţie în filme, seriale și desene animate către personaje de o anumită preferinţă sexuală, scrie AP.