Cum a câștigat un cerșetor din Londra 70.000 de euro pe an

185

Se pare că și la cerșetorie totul ţine de PR (relaţii publice). Simon Wright, 37 de ani, a știut exact ce să facă pentru a avea succes. S-a poziţionat în faţa unei bănci, pentru că oamenii care deodată au mulţi bani în mână se simt mai generoși. El avea un mesaj clar și direct: „înfometat și fără casă" și avea și elementul emoţional, un câine. O reţetă simplă pentru un venit de aproximativ 70.000 de euro pe an.

Ceea ce nu știau oamenii care se îndurau să îi dea bani era că atunci când venea seara, Wright își lua sacul de dormit și căţelul și mergea înapoi în apartamentul său de 300.000 de lire sterline. Localnicii au mărturisit că îl vedeau de multe ori mergând prin librării sau parcuri de distracţii cu pungi de monezi, pe care le schimba în bancnote.

Succesul său era cunoscut, având în vedere că în cei trei ani de când cerșea în același loc, a reușit să mai atragă nouă cerșetori, care sperau și ei la asemenea venituri. De când Wright a fost ridicat de poliţie și ceilalţi cerșetori au dispărut. Wright a pledat vinovat pentru cerșetorie și fraudă și a primit interdicţia de a mai cerși în Londra, pentru următorii doi ani. Dacă va viola termenii eliberării sale, va primi o sentinţă la închisoare pentru maxim cinci ani, scrie Daily Mail.