Cum știi că tu și partenerul aveţi nevoie de consiliere

451

Terapia poate redeschide liniile de comunicare, lucru vital pentru orice relaţie sănătoasă, susţine Chanie Kirschner, editorialist la Mother Nature Network.

Kirschner face o trecere în revistă a principalelor situaţii în care terapia de cuplu ar putea face diferenţa dintre o căsătorie fericită și un divorţ.

Nu puteţi comunica. Primul semn al problemelor într-o relaţie este lipsa unei comunicări de calitate, iar capacitatea de a rezolva o dispută prin intermediul cuvintelor, fără a transforma totul într-un război al vorbelor poate ușura stresul unei relaţii. Un consilier bun va ajuta cuplul să înveţe care sunt instrumentele pe care le poate folosi pentru a comunica eficient chiar și după ce se termină terapia.

Aţi adus în discuţie divorţul. Odată ce unul dintre voi aduce în discuţie divorţul, înseamnă că vă aflaţi la un punct critic la care aveţi nevoie de ajutor. Contemplarea divorţului e semn că unul dintre voi e deja cu un picior pe ușă, iar ca relaţia să funcţioneze este nevoie ca amândoi să fiţi complet implicaţi în relaţie.

Vă certaţi mai des decât de obicei. Poate e stresul unui nou loc de muncă, unei mutări sau chiar a unui copil, însă dacă aceste momente care aduc, în mod normal, stres în viaţa cuiva, devin motiv regulat de ceartă, poate e timpul pentru o intervenţie din exterior care să vă ajute să reprioritizaţi aspectele care ar putea fi îmbunătăţite în căsnicia voastră.

Dragostea a părăsit incinta. Dacă vă vine greu să fiţi afectuoși unul cu celălalt, un consilier bun v-ar putea ajuta să descoperiţi rădăcina problemei și să reaprindeţi scânteia relaţiei voastre.