Mohamed El-Erian, fost director şi manager al companiei PIMCO, care valorează sute de miliarde de dolari, a dezvăluit uimitorul motiv pentru care a demisionat, la începutul acestui an.

Mohamed El-Erian, om de succes, cu venituri de aproximativ 100 de milioane de dolari, cu o poziţie socială de invidiat, a şocat lumea financiară prin decizia sa de la începutul anului de a-şi da demisia. După ce plecarea sa subită a fost supusă multor speculaţii, într-un interviu recent a dezvăluit adevăratul motiv pentru care a făcut acest pas. O listă cu 22 de momente importante din viaţa fiicei lui de 10 ani la care el nu fusese prezent l-au determinat să-şi schimbe traiectoria vieţii, notează wall-street.ro.

El povesteşte cum, într-o ocazie, i-a cerut de mai multe ori fiicei lui să se spele pe dinţi înainte de culcare, iar aceasta a refuzat. A fost foarte surprins de reacţia şi împotrivirea ei, lucruri care nu se întâmplaseră până atunci. Cerându-i explicaţii pentru atitudinea adoptată, fetiţa l-a rugat să aştepte puţin, după care a mers în camera ei şi a întocmit o listă cu 22 de momente importante în care tatăl ei a lipsit. Apoi s-a întors şi i-a înmânat-o, relatează dailymail.co.uk.

„A fost ca un duş rece”, povesteşte El-Erian, uimit şi totodată indignat de gestul fiicei lui. „M-am simţit groaznic şi am adoptat o atitudine defensivă: aveam o scuză bună pentru fiecare eveniment de la care lipsisem!” spune el. În fond şi la urma urmei, el era convins de faptul că timpul pe care nu-l petrecea cu familia era investit în afaceri care le asigurau un trai cât mai bun, notează independent.co.uk.

Mohamed El-Erian este primul care recunoaşte că este extrem de norocos că şi-a putut permite să renunţe la stilul de viaţă de dinainte şi să găsească un echilibru între viaţa profesională şi cea personală. În prezent, este consilier economic cu jumătate de normă la compania de asigurări Allianz, lucru care îi permite să se concentreze mai mult asupra familiei şi a rolului de soţ şi tată. El-Erian povesteşte în cadrul interviului că şi-a dat seama de greşeala pe care a făcut-o şi se bucură din plin de timpul petrecut cu fiica sa, jucându-se cu ea, pregătindu-i micul dejun sau ducând-o şi aducând-o de la şcoală. Semnalul de alarmă tras de fetiţă a fost punctul de cotitură în viaţa lui. Potrivit altor surse, se pare că acesta nu a fost singurul motiv pentru care a renunţat la funcţia pe care o deţinea. Totuşi, el insistă asupra faptului că timpul de care dispune preferă de acum înainte să-l investească în încercarea de a fi un bun tată mai degrabă decât un investitor bun.

Recent, TIME a rugat câţiva oameni de succes şi cu funcţii importante să vorbească despre echilibrul dintre viaţa profesională şi cea personală. Printre greutăţile cu care se confruntă în acest sens, toţi au recunoscut că regretă faptul că nu au petrecut mai mult timp cu familiile lor. Un studiu realizat în 2013, de Pew Research, asupra familiilor în care ambii parteneri lucrează a relevat faptul că 46% dintre taţi consideră că nu petrec suficient timp cu copiii lor, spre deosebire de 23% dintre mame. Un alt studiu, al FWI, a arătat faptul că cei care fac din familie o prioritate au mai mare succes în domeniul lor de activitate profesională, sunt mai puţin stresaţi şi reuşesc să găsească mai uşor echilibrul între muncă şi familie.

Din nefericire, nu oricine poate urma exemplul lui Mohamed El-Erian. Însă putem conştientiza importanţa familiei pe care o avem, investind în ea cât mai mult timp, renunţând poate la lucruri care nu sunt nici urgente, nici necesare.

Foto: captură YouTube