De trei ori mai puţine căsătorii între tinerii de azi, faţă de generaţia anterioară

238

Milenialii din ziua de astăzi sunt de peste trei ori mai predispuși să nu se căsătorească niciodată, comparativ cu tinerii din Generaţia Tăcută.

În 1965, femeia tipic americană se căsătorea pentru prima dată la vârsta de 21 de ani, iar bărbatul, în jurul vărstei de 23 de ani. Până în 2017, aceste cifre au urcat la 27 de ani la femei și la aproape 30 de ani la bărbaţi.

Dacă în Statele Unite, în anul 1965, 17% dintre tinerii cu vârste între 21 și 36 de ani nu fuseseră niciodată căsătoriţi, în anul 2017 procentul a crescut semnificativ, ajungând la 57%.

Totuși, aproximativ două treimi dintre milenialii necăsătoriţi (65%) spun că ar dori să se căsătorească la un moment dat. Chestionaţi în legătură cu motivele pentru care nu au luat încă această decizie, 29% spun că nu sunt pregătiţi financiar, în timp ce 26% spun că nu au găsit pe cineva care are calităţile pe care le caută. Un procent de 26% dintre cei chestionaţi afirmă că sunt prea tineri și nu sunt pregătiţi pentru un angajament pe termen lung.

Analiza realizată de cercetătorii de la Pew Research Center, care a relevat datele menţionate anterior, evidenţiază și alte aspecte esenţiale ce îi diferenţiază pe milenialii americani (persoane născute între 1981 și 2000) de cei din Generaţia Tăcută (născuţi în 1946-1964), acum suficient de în vârstă cât să poată fi numiţi bunici.

Diferenţele între cele două generaţii sunt cruciale. Milenialii sunt mai detașaţi de instituţiile importante ale statului, cum ar fi partidele politice, religia, armata, dar și căsătoria. Odată cu modificările compoziţiei rasiale și etnice a ţării, nivelul de școlarizare a crescut, iar femeile și-au sporit considerabil participarea la forţa de muncă a naţiunii.

Adulţii tineri de astăzi, milenialii cu vârsta între 21 și 36 de ani în 2017, au un grad de școlarizare net superior comparativ cu Generaţia Tăcută. Traiectoria educaţională a femeilor tinere de-a lungul generaţiilor a cunoscut un trend ascendent. Astfel, dacă în rândul femeilor din Generaţia Tăcută, doar 9% au absolvit o facultate, procentul femeilor mileniale ce deţin cel puţin o diplomă de licenţă este de 36%. Trei din zece bărbaţi mileniali (29%) deţin cel puţin o diplomă de licenţă, în comparaţie cu 15% dintre tinerii din Generaţia Tăcută.

Și în privinţa progresului și a promovării la locul de muncă, între cele două generaţii există concepte foarte contrastante. Dacă, în opinia celor din Generaţia Tăcută, promovarea vine în decursul anilor, odată cu acumularea de experienţă și a anilor de muncă, milenialii au fost încurajaţi să creadă că opinia lor contează, iar lipsa experienţei nu este o problemă dacă ești bun în ceea ce faci.

În plus, femeile tinere de azi sunt mult mai dispuse să lucreze, comparativ cu femeile din Generaţia Tăcută. În 1965, un procent de 58% dintre femei nu munceau. Milenialii au răsturnat acest model. Astăzi, 71% dintre tinerele femei sunt angajate și doar 26% nu muncesc.

Întrucât milenialii optează pentru echilibru și confort, aceștia preferă zonele metropolitane într-un procent de peste 88%, în comparaţie cu cei din Generaţia Tăcută, care, în 1965, în procent de 67% locuiau într-o zonă metropolitană, iar o treime (33%) locuiau în zone nemetropolitane.