De ziua mondială a foametei, se întrevede o rezolvare

229

În ziua în care planeta celebrează Ziua Mondială a Foametei (16 octombrie), Organizaţia Naţiunilor Unite a adus o veste bună: foametea poate fi eradicată, prin eliminarea risipei de alimente şi prin asigurarea unei diete echilibrate.

Potrivit analizelor făcute, 1,3 miliarde de tone de mâncare se aruncă în fiecare an, circa o treime din tot ceea ce se produce la nivel global. Numai un sfert din această cantitate ar fi suficientă pentru a hrăni 840 de milioane de săraci, a declarat Robert van Otterdijk, expert pe agricultură în cadrul ONU.

Numărul celor care suferă de foame a scăzut în ultimii ani, în special datorită creşterii economice din ţările în curs de dezvoltare şi a creşterii productivităţii agrare. Din păcate însă, cei care suferă de foame sunt în număr de 870 de milioane, adică unul din opt locuitori ai planetei, din care 165 de milioane sunt copii.

Din numărul total, 852 de milioane de săraci locuiesc în ţările în curs de dezvoltare, alcătuind 15 procente din numărul total de locuitori ai acestor regiuni, potrivit estimărilor realizate de Organizaţia pentru Alimentaţie şi Agricultură, din cadrul ONU, pentru perioada 2010-2012. Acestora li se adaugă 16 milioane de persoane care suferă de subnutriţie din ţările dezvoltate.

Sursa: France Presse