Capelan demis după ce s-a rugat în numele lui Iisus

75

    După ce a fost concediat din postul de capelan al Casei Reprezentanţilor, pentru că s-a rugat "în numele lui Iisus", un pastor din statul american Carolina de Nord a solicitat legislativului statului să îi prezinte scuze şi să îl invite din nou să se roage, de data aceasta necenzurat relatează Christian Post.

    Pastorul Ron Baity fusese programat să să roage la deschiderea sesiunilor Casei Reprezentanţilor, timp de o săptămână, însă după prima rugăciune, în care a invocat numele "Iisus", capelanul a fost înlocuit din serviciu pentru restul săptămânii. "Unii oameni ar putea să se simtă jigniţi de o astfel de rugăciune," a explicat unul dintre oficialii Casei Reprezentanţilor.

    Ca răspuns la cererea pastorului Baity de a i se oferi scuze şi de a fi rechemat pentru a oficia rugăciunea, liderul Casei Reprezentanţilor, Paul Stam, a trimis un comunicat public în care menţionează că instituţia va revizui regulile privind rugăciunile de deschidere a sesiunilor legislative, însă nu a emis scuze.

    Cei care susţin păstrarea actualului regulament privind rugăciunile publice spun că închinarea înaintea sesiunilor legislative trebuie să fie o "portavoce a conducerii", nu a vreunui individ particular. Însă avocatul pastorului spune că Baity are dreptul să se roage în numele lui Iisus câtă vreme nu face prozelitism şi nici nu vorbeşte negativ despre altă credinţă.