Doi misionari, uciși de piraţii somalezi

19

Doi americani, soţ şi soţie, care călătoreau cu un iaht în jurul lumii pentru a distribui Biblii, au fost capturaţi şi ucişi de piraţii somalezi.

Anunţul cu privire la moartea lui Jean şi Scott Adam a fost făcut, marţi, de către U.S.Central Command. Împreună cu soţii Adam, au fost ucişi prietenii acestora, Philis Macay şi Bob Riggle, conform CNN.

Nava „Quest", a familiei Adam, fusese capturată vineri, 18 februarie, de către piraţi. În timpul negocierilor cu piraţii pentru eliberarea celor patru ostatici, trupele americane au auzit focuri de armă şi au acostat iahtul. Au constatat că toţi cei patru ostatici au fost împuşcaţi.

„În ciuda eforturilor imediate de a le salva viaţa, toţi cei patru ostatici au decedat în cele din urmă din cauza rănilor", se precizează într-un comunicat al U.S.Central Command.

Scott Adam obţinuse, în 2010, diploma de master în Teologie de la Fuller Seminary. Împreună cu soţia sa, Jean, Scott a călătorit în jurul lumii, în ultimii şase ani, distribuind Biblii. Jean Adam notase pe site-ul personal că scopul ei şi al soţului său este să promoveze o formă „prietenoasă" de evanghelizare, găsind „locuinţe pentru miile de Biblii" pe care le aveau la dispoziţie, notează christianpost.com.