Dragoste în rândul condamnaţilor la moarte

215

Texas este statul care are la activ mai multe execuţii decât toate celelalte state în care se aplică pedeapsa capitală, luate împreună. Dincolo de acest record, Texas păstrează și o arhivă detaliată cu ultimele cuvinte ale condamnaţilor la moarte, notează The Atlantic. Programatorul web Darius Kazemi a folosit această bază de date și câteva linii de cod pentru a crea o pagina web în care sunt prezentate ultimele declaraţii ce conţin cuvântul „dragoste" sau derivate ale acestuia, ale condamnaţilor.

Nu mai puţin de 507 oameni din Texas au fost executaţi până în prezent. În faţa morţii, unii dintre ei au zâmbit curajos, alţii s-au încăpăţânat să zică ceva, foarte mulţi și-au cerut iertare, căutând acceptarea divină în ultimele momente, iar câţiva și-au susţinut cu tărie nevinovăţia. Dar, în mod neobișnuit pentru niște oameni care au ucis alţi oameni, cei mai mulţi și-au declarat dragostea faţă de familie, prieteni sau Dumnezeu.

Programatorul web Darius Kazemi a implementat un program care să preia toate declaraţiile care conţin cuvântul „dragoste" și care apoi să le posteze pe o pagină web. Aceast site are o singură pagină cu fundal negru, pe care apar la câteva secunde cuvintele celor executaţi. Întreaga creaţie transmite o emoţie puternică și te pune faţă în faţă cu efemeritatea vieţii, dar totodată dovedește că în cele din urmă chiar și în viaţa unor ucigași rămâne dragostea.