La CEDO, stilul de viaţă este pe acelaşi loc cu religia

47

În urma unei ordonanţe a CEDO, Comisia pentru egalitate şi Drepturile Omului din Marea Britanie impune noi reglementări care să le ofere vegetarienilor şi ecologiştilor aceleaşi drepturi sociale la locul de muncă ca şi creştinilor britanici.

Astfel, Comisia le recomandă angajatorilor să respecte credinţele religioase şi de stil de viaţă ale angajaţilor şi să le garanteze libertatea de expresie a acestor convingeri. De exemplu, o asistentă creştină ar avea dreptul să se roage pentru un pacient, iar un ecologist ar putea să le spună colegilor că este iresponsabil ca ei să vină cu maşina la locul de muncă din cauza poluării.

Recomandările vin după ce Comisia Europeană a Drepturilor Omului de la Haga a emis o ordonanţă privitoare la libertatea de expresie la locul de muncă.

Aceste reglementări din Marea Britanie merg dincolo de protecţia religioasă, dându-le dreptate angajaţilor chiar atunci când propriile convingeri religioase sau privitoare la stilul de viaţă intră în conflict cu cerinţele postului pe care îl ocupă, arată Christianity Today.